Uppslagsverk

Här finns olika uppslagsverk med lexikon på olika språk.

Uppslagsverk

Nationalencyklopedin. Det största svenska uppslagsverket. Ovärderligt! Du kan skapa ett konto om du är elev eller personal på en skola.
(OBS! Du måste befinna dig på skolan när du skapar kontot!) – sedan kan du använda NE var du än befinner dig! När du har ditt konto loggar du in på NE:s webbsida!

Encyclopedia Britannica. Ett mycket bra engelsktspråkigt och multimedialt uppslagsverk med mängder av artiklar, bilder och ljudfiler. Logga in med ditt lånekortsnummer (finns på baksidan).

Landguiden. Utrikespolitiska institutets fantastiska databas över länder och organisationer. Hur mycket information som helst och möjligheter att jämföra statistik över en mängd olika saker! Du får även tag på information om konflikter i världen. Logga in via Its Learning.

Globalis. Globalis är en interaktiv världskarta där du själv skapar egna kartor och grafer samt hittar information om länder, konflikter, avtal och mycket mer. Målet med Globalis är i första hand att informera om likheter och skillnader i det mänskliga samhället och om människornas inverkan i livet på planeten med visuella hjälpmedel.

Global Grant. Sök information om stipendier. Hur många som helst finns! Logga in genom att välja din kommun och skriva in ditt lånekortsnummer (finns på baksidan på lånekortet).

ALEX författarlexikon. Ett lysande lexikon med mängder av information om författare från hela världen. Logga in via Its Learning.

Uppdaterad: